Usein varasto on tuotannon pahin pullonkaula.

Oikea levy löytyy välittömästi.

Load it and pack it up!

Lipu yhdistää varaston tehokkaaksi osaksi tuotantoa.

Teollisuudessa raskaiden kappaleiden, kuten suurten levyjen, kankien ja putkien, perinteinen varastointi vie runsaasti tilaa, aikaa ja rahaa. Usein varasto onkin tuotannon ensimmäinen ja pahin pullonkaula.

Vuodesta 1997 lähtien Lipu on omistautunut tämän ongelman ratkaisuun. Kehittämämme täysin uudenlainen varastointijärjestelmä yhdistää varaston kiinteäksi osaksi tuotantoa ja säästää tilaa, tehostaa tuottavuutta sekä parantaa työturvallisuutta.

Hydraulisesti toimiva Lipu-varastojärjestelmä mahdollistaa suurten levyjen säilytyksen lähellä työkohdetta pystyasennossa. Varastoa lastatessa tai purettaessa levyt ovat vaaka-asennossa, jolloin niitä on helppo käsitellä nosturin tai trukin avulla. Menetelmän ansiosta oikea levy löytyy välittömästi, siihen päästään käsiksi kätevästi ja lisäksi vältytään hankalilta kuljetuksilta pitkin tuotantotiloja.

Lipu-tuotteiden lisäksi tarjontaamme täydentävät Thiel Techniekin pitkien terästen ja ohutlevyjen hyllystöratkaisut sekä Lindhorst Entgrattechnikin rummutuskoneet. Pääkonttorimme sijaitsee Savonlinnassa, ja meillä on Ruotsissa, Norjassa, Saksassa ja Hollannissa edustajat, jotka huolehtivat Skandinavian sekä Keski- ja Etelä-Euroopan asiakaskunnastamme.

Lipu – varastojärjestelmät levy- ja tankomateriaalille

Asiakkaidemme varastoinnin tehostaminen, tilan säästäminen ja työturvallisuuden lisääminen on meille sydämen asia.

LIPU – suurten teräslevyjen varastointijärjestelmä

Turvallisuutta suurten teräslevyjen käsittelyyn.

Lipu Oy:n kehittämä patentoituun tekniikkaan perustuva LIPU-tuoteperhe on suunniteltu suurten terälevyjen varastointiin. Hydraulitoimiset LIPU-varastot kääntävät käsiteltäväksi halutun levynipun vaakatasoon, jolloin levy tai nippu on helppo ottaa varastosta ja nostaa varastoon siltanosturin avulla. Raskaita teräslevynippuja voi selata kuin kirjaa.

Mallistosta löytyvät ratkaisut 1,5 – 3,5 m levyisille ja 3 – 16 m pituisille levyille, varastopaikkakohtaisen sälytyskapasiteetin ollessa jopa 30 tonnia. Yhdessä laitteessa voi varastopaikkoja olla enimmillään 16 kpl.

Merkittävä tilansäästäjä

Lipu-varastointijärjestelmän ansioista suurikin levyvarasto voidaan sijoittaa työstökoneiden läheisyyteen. Oikea levy löytyy välittömästi, siihen päästään käsiksi kätevästi ja lisäksi vältytään hankalilta kuljetuksilta pitkin tuotantotiloja.

Lipu-järjestelmällä voidaan säästää jopa 80 % levyvaraston vaatimasta lattiapinta-alasta.

Modulaarinen rakenne

Modulaarisen rakenteen ansioista LIPU-varasto voidaan helposti räätälöidä asiakkaan levykoon ja halutun kapasiteetin mukaan.

Tyypilliset varastoitavat levykoot:

  • 1,5 x 6 m
  • 2,0 x 6 m
  • 2,0 x 8 m
  • 2,0 x 12 m
  • 2,5 x 6 m
  • 3,0 x 6 m

Varastopaikkoja LIPU-laitteissa on 6, 8, 10 tai 12 kpl ja mallistoon kuuluu jopa 16-paikkainen varasto.

Ohjausvaihtoehdot

Lipu-laitteiden ohjaus on valittavissa asiakkaan haluaman automatisointiasteen mukaan.

Käsiohjauksella varustetun Lipun ohjaus on pakkotoiminen, jolloin käyttäjä painaa ohjauspainiketta kunnes haluttu varastopaikka on saatavilla.

Puoliautomaattiohjauksella varustetun laitteen haluttu varastopaikka valitaan kosketusnäytöltä.

Lipu-laitteita on myös mahdollista ohjata tehdasjärjestelmän kautta, jolloin LIPU on yksi osa täysautomaattista varastoa.

Tankovarastot JUMBO ja MULTI

Helppoa pitkän tavaran varastointia

JUMBO ja MULTI –varastointijärjestelmät ovat tehokas tapa varastoida putkia, tankoja ja profiileja pieneen tilaan helposti käsiteltäviksi. Vankkarakenteiset manuaalikäyttöiset tankovarastot JUMBO ja MULTI ovat luotettavia ja varmatoimisia.

JUMBO ja MULTI –varastointijärjestelmissä varastoitava tavara saadaan nosturilla käsiteltäväksi, sillä jokainen varastopaikka on liikuteltavissa vaakatasossa AUKI-asentoon. Mekanismin ansiosta vältytään perinteisten ulokehyllyjen aiheuttamilta hankalilta vinoittaisnostoilta ja trukkikäsittelyltä.

Molempia järjestelmiä on saatavissa 1 tai 2-puoleisina ja modulaarisen rakenteen vuoksi niitä on helppo muunnella varastopaikan korkeuden, lukumäärän ja lisävarusteiden osalta.

Varastopaikan leveydeksi on valittavissa 520, 720, 920 tai jopa 1120 mm. Varastopaikan kantavuus on 500-7500 kg ja varastopaikkojen lukumäärä 3-12 kpl mallista riippuen.

Vetotasohyllystöt COMBI ja ULTRA

Vankkarakenteiset levynippuvarastot

COMBI-hyllystö on suunniteltu levyjen nosturikäsittelyä varten. Vetotason päältä levy on helppo nostaa työstettäväksi. Valittavissa on 1000, 2000 ja 3000 kg kantavuuden vetotasoja.

Mallistosta löytyy sopiva tuote 1x2 m levykoosta 2x6 m levykokoon.

Jos hyllystö sijoitetaan pieneen tilaan, on COMBI varustettavissa kääntyvillä johderungoilla. Tällöin johderungot saadaan käännettyä edestä silloin kun levyä ei oteta/laiteta varastoon.

Levynippuhylly on toteutettavissa myös läpivirtaushyllynä, jolloin levyjen lastaus tehdään hyllyn takaa ja purku edestä.

Varastoon on saatavissa lisäpaikkoja sijoittamalla trukkikasettihyllystö PLATO levynippuvaraston päälle.

ULTRA-hyllystö on näppärä vetotasohyllystö, kun levynipun paino on alle 1000 kg. Levynippu saadaan nosturilla käsiteltäväksi ja voidaan siirtää kolmeen eri suuntaan ilman, että hyllystön tukirakenteet olisivat tiellä.

ULTRA on saatavissa 1x2 m levykoosta 1,5x4 m levykokoon asti. Varastointipaikkoja 2-13 kpl.

Trukkikasettihyllystö PLATO

Levyniput tehokkaasti tuotantoon

Kun levyjen tai levynippujen käsittelyyn ei ole nosturia tai nosturilla siirtely on liian hidasta, trukilla kuljettaminen on järkevää.

PLATO on hyllystö, jonka lastaaminen ja purkaminen tehdään trukilla. Hyllystössä on 10 paikkaa levykaseteille. Kasetin kantavuus on 1500 tai 3000 kg. Kasettien kokovaihtoehdoissa on mallit 1x2 m levykoosta 2x6 m levykokoon.

Historia

Kaikki sai alkunsa eräänä syyskuisena päivänä vuonna 1997. Tuolloin Kesälahden konepajan vetäjä, Seppo Kärkkäinen, turhautui. Eikä ensimmäistä kertaa. Tällä erää haussa oli kymmenmillinen teräslevy, joka vihdoin viimein löytyi varaston taimmaisen pinon alta. Sen etsiminen ja esiin kaivaminen vaativat kuitenkin kosolti aikaa ja siltanosturin.

Levyn löydyttyä ajanhukasta tuohtunut Kärkkäinen antoi kriittisen katseensa kiertää pitkin ahdasta varastoa ja päätyi lopulta tutkiskelemaan sen kattoa. Se oli korkealla ja siellä oli tilaa.

Tästä syntyi oivallus, joka vuosien kehitystyön myötä on jalostunut Lipu-varastojärjestelmien tuoteperheeksi.

Kumppanit

Referenssit